Energiehaus Farschweiler / Architekten Stein Hemmes Wirtz

first_imgArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/429366/energiehaus-farschweiler-architekten-stein-hemmes-wirtz Clipboard Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/429366/energiehaus-farschweiler-architekten-stein-hemmes-wirtz Clipboard “COPY” Architects: Architekten Stein Hemmes Wirtz Area Area of this architecture project Year:  Energiehaus Farschweiler / Architekten Stein Hemmes WirtzSave this projectSaveEnergiehaus Farschweiler / Architekten Stein Hemmes Wirtz Houses CopyHouses•Farschweiler, Germany Save this picture!© Eibe Sönnecken+ 18 Share 2011 Projects Energiehaus Farschweiler / Architekten Stein Hemmes Wirtz CopyAbout this officeArchitekten Stein Hemmes WirtzOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesFarschweilerHousesGermanyPublished on September 20, 2013Cite: “Energiehaus Farschweiler / Architekten Stein Hemmes Wirtz” 20 Sep 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2011 Photographs Photographs:  Eibe Sönnecken Save this picture!© Eibe SönneckenRecommended ProductsWindowsJansenWindows – Janisol PrimoWindowsSky-FrameRetractable Insect Screen – Sky-Frame FlyWindowsRodecaAluminium WindowsWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedText description provided by the architects. The +Energy House lies down as a flat structure on the sloping site and forms at the upper floor a platform that connects inside and outside together and offers a magnificent view of the countryside. The formal language acts independently and confidently. Simultaneously, the two-storey construction comunicates with the surroundings of the street (building line, roof shape, eaves height). Save this picture!© Eibe SönneckenThe house was created as a mixed construction: concrete construction on the ground floor, solid wood construction upstairs. The construction with dowelled laminated timber elements could be entirely built without glues (clients request: pollution-free construction, ecological building materials). The surfaces remain aware undisguised. Save this picture!© Eibe SönneckenBeside its static funcion, this inner shell ensures a balanced room climate. The wooden wall has a heat storage capacity that comes close from that of conventional masonry structures. According to the passive house standard, a layer of insulation (wood fibers) surrounds the construction upstairs. The airtight, thermal-bridge-free trained, heat-insulated shell is made up of the bottom plate (foam glass gravel). Save this picture!© Eibe SönneckenThe facade of the first floor is tightly butted with profiles from Siberian larch, a by-product from the production of window profiles, that here was recycled. On the south roof are located photovoltaic modules. This additional component of the passive house can be used as +Energy House. Save this picture!© Eibe SönneckenThe building has a ventilation system with heat recovery. The result is a cozy space (apartment on the ground floor, main house upstairs) that benefits from the simple, hand-crafted details, but especially from the view through huge windows. The most spectacular view opens up a large window to the north, what was the greatest challenge in terms of passive house construction. The north oriented openings in passive houses are ideally keep low to reduce heat loss, so here, instead the triple glazing solution of the other windows, a window has been designed and built with quadruple glazing. In addition, all windows are glass-on-frame constructions, making them appear frameless, and are mostly installed flush on the outside, so they act as an inlay in the wooden structure and emphasize the shape of the building. Save this picture!© Eibe SönneckenIn addition, technical innovations have been tried as prototypes – concrete sandwich panels with vacuum insulation, geothermal heat pump – and were also tested for its utility for other construction projects. Save this picture!Floor PlanProject gallerySee allShow lessHonoring Architecture’s Digital PioneersArticlesCoastal Marine Research Station / Martin Hurtado ArquitectosSelected Projects Share “COPY” Area:  317 m² Area:  317 m² Year Completion year of this architecture project Germanylast_img read more

Read More