Suntrap / Anderson Architecture

first_imgArchDaily Architects: Anderson Architecture Year Completion year of this architecture project Houses Photographs 2017 Suntrap / Anderson ArchitectureSave this projectSaveSuntrap / Anderson Architecture Save this picture!© Nick Bowers+ 15Curated by Fernanda Castro Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/906676/suntrap-anderson-architecture Clipboard CopyAbout this officeAnderson ArchitectureOfficeFollowProductsWoodConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationExtensionSydneyAustraliaPublished on November 28, 2018Cite: “Suntrap / Anderson Architecture” 28 Nov 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® Premium SeriesMetal PanelsTECU®Copper Surface – Patina_VariationsBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingSwitchesJUNGLight Switch – LS PlusCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalWindowspanoramah!®ah! Soft CloseWoodAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)American Oak by ASHChairs / StoolsOKHADining Chair – BarnettMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Suntrap / Anderson Architecturecenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/906676/suntrap-anderson-architecture Clipboard Australia “COPY” CopyHouses, Renovation, Extension•Sydney, Australia Projects Photographs:  Nick BowersSave this picture!© Nick BowersRecommended ProductsPorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – BackWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXText description provided by the architects. A home’s liveability begins and ends with its orientation. For this heritage home in the inner western suburb of Lewisham, south-facing living quarters meant the family spent most of their time in cold, dimly lit rooms. Not much fun. But we had a plan, and one that resulted in a doubling of thermal efficiency in this part of the home from 3.2 to 6.4 stars!Save this picture!© Nick BowersWith a growing family, including a four-legged friend, more space and improved connection with the backyard was a must, but thermal performance would be central to improved comfort. To bring in light and warmth, we proposed the demolition of an old addition and a careful redesign of the new. We knew we wanted to maximise budget and impact for the client, so we reduced the number of additional bedrooms (waste not, want not). To balance this, we dedicated a modest first floor addition to a more expansive parents’ bedroom with ensuite.Save this picture!© Nick BowersSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Nick BowersSave this picture!1st floor planBut our key move was to introduce an internal courtyard. We opened the heart of the home to the sun, where strategically placed ecofriendly concrete walls and hydronic heated flooring brought much-needed heat gain to cold zones. New awnings let in winter sun and we specified heavily insulated prefabricated wall and roof panels, and double-glazed windows, to help maintain comfortable indoor temperatures.Save this picture!© Nick BowersThe kitchen, dining and living are now warm in every sense.Reclaimed spotted gum flooring from the old addition we repurposed in cupboard faces and in a timber-lined ceiling above the kitchen. Our gorgeous,cantilevered stair detail adds a sculptural element alongside the courtyard, but it also lets in beautiful morning sun, warming breakfasters’ backs as they sit at the kitchen bench.Save this picture!© Nick BowersBricks from the old kitchen were repurposed as another strategic thermal mass wall in thebackyard. This doubles as a screen for a 1400L tank that supplies ample rainwater for the newly landscaped garden.A horticulturalist captured the clients’ love of Australian native plantshere in a design that promotes birdlife and other local fauna. The theme continues into the internal courtyard where the blackened trunks of the iconic Xanthorrhoeagrass trees echo our choice of blackened timber cladding.Save this picture!© Nick BowersOf course the lesson in all of this is eco friendly architecture and heritage homes are the perfect bedfellows. And The Suntrap is one lovely, warm bed.Project gallerySee allShow lessBIN61 / TACK architectsSelected ProjectsWhat Will Urban Planning be in 2052?Articles Share “COPY” Year: last_img read more

Read More